Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

3. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 4.-6.1.2013

3. VÍKEND POKRAČOVACÍHO KURZU 4.-6.1.2013

Je za námi již třetí setkání na pokračovacím kurzu. Výjimečně se naskytla příležitost, že jsem se ho  mohla zúčastnit. Celý víkend probíhal v příjemné a pokojné atmosféře. Hlavní náplní programu bylo téma finanční gramotnosti a přemýšlení o budoucnosti a o hvězdách - co je mou hvězdou, kam směřuji...
Páteční večer se nesl v duchu vánoční atmosféry. Nejen, že jsme si měli možnost připomenout vánoce prostřednictvím tématických otázek, ale dokonce jsme si zazpívali koledy za doprovodu kláves, na které hrál Jirka v kapli. Velkým překvapením a zážitkem pak bylo hraní Luboše, který nám zpaměti připomněl soundtracky z různých filmů.
Sobotní dopoledne patřilo praktickému tématu. Velmi důležitou součástí života je tzv. finanční gramotnost, tedy umět nakládat s penězi. V souvislosti s tím proběhla skupinová práce a posléze diskuze nad několika pojmy, jako je například ručitel, nebankovní půjčka apod. Následovalo video „Krotitelé dluhů“, které poukazuje na to, že se problémy s penězi mají řešit včas, aby nenarostly do takových rozměrů, že dluhy dosahují až statisícových částek. Byl to pro nás odstrašující případ, o kterém se dalo hodně debatovat. Odpoledne se podařilo vyrazit ven na výlet ke Slatiňanům, čímž vznikl prostor si mezi sebou popovídat a trochu se „vyblbnout“. Před večeří byl ještě čas vrátit se k tématu finanční gramotnosti formou dalších aktivit a večer už patřil zábavě. K té přispěla, mimo jiné, Blanka svým tancem a Dáša rolí totalitního učitele ZŠ, jehož žáky jsme se pak všichni stali. Na závěr jsme se na chvíli přestěhovali do „Městečka Palerma“.
Zakončení celého víkendu jsme zahájili v neděli výjimečně mší svatou v kapli. Právě bylo Tří králů, tak jsme se dohodli, že se tam při této příležitosti zajdeme podívat. Pak už následovaly různé reflexe prožitků a velmi milé bylo zejména vzájemné oceňování se za konkrétní věci na kurzu doprovázené potleskem.

Anežka Moravcová

Fotky z akce naleznete ZDE