Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

DALŠÍ DŮVOD K VDĚČNOSTI aneb JAK SE DAJÍ DOBRÉ SKUTKY ŠÍŘIT DÁL (18. 6. 2018)

DALŠÍ DŮVOD K VDĚČNOSTI aneb JAK SE DAJÍ DOBRÉ SKUTKY ŠÍŘIT DÁL (18. 6. 2018)

Na konci školního roku se každoročně my pracovníci Centra Don Bosco setkáváme s našimi dobrovolníky, dobrodinci a příznivci. V tom každodenním shonu nezbývá jindy moc času na to zastavit se a poděkovat všem, kteří nás mnoha způsoby podporují. Sešlo se nás tentokrát přes padesát: nejdřív na mši sv. a pak společně na hřišti. Počasí letos bylo opravdu vlídné.
Jedinečné setkání bylo tentokrát svým pohoštěním. To jsme letos nemuseli chystat my sami, ale excelentně je připravil pan Martin ze Zlína, který sám podniká v gastronomii a je vskutku mistrem svého oboru.
A jak ho napadlo jet téměř přes půl republiky zrovna k nám? Klíčem je jeho láska k lidem i ke své práci. Jak sám řekl, dělá mu radost, když jeho hostům chutná. Celé to vzniklo tak, že Martin šel na oslavu významných narozenin svého kamaráda. Chtěl mu dát dárek. Kamarád ale nic nechtěl.  Místo toho požádal Martina, aby udělal nějaký dobrý skutek jinde. A Martin prostě není žádný troškař. Slovo dalo slovo a společně s naším salesiánem Václavem vymysleli, že by nám jeho kuchařské umění mohlo posloužit právě na tomto setkání. Zde chceme dát najevo těm, kteří nám pomáhají, jak si jich vážíme.
A tak jsme zažili krásný čas plný dobrot. Mohli jsme pobýt spolu a uvědomit vzájemnou vděčnost. Je k ní opravdu hodně důvodů – i v tom množství práce, které máme všichni za sebou ve prospěch našich „potřebných“ mladých lidí. Bohu díky!

Monika Peterková

 

Fotky z akce naleznete ZDE