Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

2. VÍKEND ZÁKLADNÍHO KURZU - 2.11 - 4.11 2012

2. VÍKEND ZÁKLADNÍHO KURZU - 2.11 - 4.11 2012

Na druhý víkend základního kurzu jsme se začali sjíždět v pátek navečer. Většinou jsme se už znali, a tak jsme i cestu z nádraží absolvovali po skupinkách, jak jsme se potkali na nádraží. Většina z nás přijela do Pardubic už podruhé, ale přivítali jsme mezi sebou i tři nové účastníky.
Tento víkend se nesl na téma vztahů. Zamýšleli jsme se nad nebezpečím virtuálních vztahů a vypracovali jsme návod na bezpečné seznámení. K tomu nám pomohl film Seznam se bezpečně.
Vztahy ale nejsou jen „facebookové“, ale i reálné. Ty jsme utvrzovali také během procházky do historického centra Pardubic a večerní hry „Prasátko, kvíkni“. Ale to předbíhám. Před večeří jsme také vzpoměli na lidi, kteří nám chybí, návštěvou pardubického hřbitova. A večeře, ta byla výborná, protože vajíčkové chleby jsme připravovali sami. Večer jsme zakončili filmem o Donu Boscovi, a tak jsme se dozvěděli o tom, kde má i pardubické Centrum Don Bosco počátek.
V neděli jsme si uvědomili, co jsme ten víkend prožili a mohli jsme si navzájem poděkovat předáváním hořící svíčky. Všichni jsme nalepili svou obálku na tablo a podpisem jsme přijali pravidla.
Příště se sejdeme právě před Vánoci. Jaký asi bude „předvánoční“ víkend?

Anežka Ochová
 

Fotky z akce naleznete ZDE