Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galavečer Oceňování dobrovolníků 2013

Galavečer Oceňování dobrovolníků 2013

Kongresový sál AFI paláce v Pardubicích patřil v pondělí 2. prosince 2013 oceněným dobrovolníkům, společensky odpovědným firmám, zaměstnavatelům roku 2013 a nestátním neziskovým organizacím.


Večer organizovala Koalice nevládek Pardubicka spolu s Pardubickým krajem a Europe Direct Pardubice.


Záštitu nad slavnostním galavečerem, na kterém byli vítězové jednotlivých kategorií veřejně představeni a oceněni, převzal  Pavel Šotola, radní Pardubického kraje odpovědný za sociální péči a neziskový sektor a senátorka Parlamentu ČR Miluše Horská.

Pan Šotola je přesvědčen, že akce má značný vliv na posílení povědomí široké veřejnosti o smyslu a významu dobrovolnické práce. Sdělil k tomu: „Jsem rád, že v našem kraji můžeme ocenit společenský přínos práce nejen nejlepších dobrovolníků, ale také vyzdvihnout firmy, které podporují dobrovolnictví nebo činnost neziskových organizací.“

citace z článku PK

Luboš Daniš

Mája  Moravcová

Eva Laštovková

Máme radost, že na tomto večeru byli oceněni dva naši dobrovolníci: Luboš Daniš a Marie Moravcová. Stejné ocenění obdržela poštou i paní Eva Laštovková, která nám léta vaří na kurzech. Držíme jí palce, ať jí dobře dopadne operace, která ji čeká.

Naše „Mája“, která nám pomáhá už 6 let, dostala zvláštní cenu od pana radního až v samém závěru  - i pro ni samotnou bylo ocenění překvapením: podívejme se, co nám o tom napsala:


„V pondělí 2.12. jsem byla pozvaná na Galavečer oceňování dobrovolníků, neziskových organizací a zaměstnavatele roku 2013. Od svých 16ti let spolupracuji s organizací Centrum Don Bosco a jsem dobrovolnicí na kurzech přípravy pro život pro mladé lidi z dětských domovů. Tehdy jsem dostala příležitost se realizovat, vyplnit svůj čas činností, která je smysluplná a můžu při ní někomu pomoct. Na tyto kurzy jsem si zvykla a brala jsem je jako samozřejmost. Když jsem byla nominována do skupiny dobrovolník roku,  ani jsem nedoufala, že bych se mohla dostat do užšího výběru a ejhle! Dostala jsem speciální ocenění pana radního a mé jméno bylo vyřčeno jako úplně poslední. Byla jsem z toho dost v šoku a zároveň to pro mě byla obrovská pocta, zbytek večera jsem byla v úžasné euforii. Jsem dobrovolnicí, protože cítím, že to mám dělat, vložila jsem do dobrovolnictví hodně svého času i energie, ale nedala jsem do něj zdaleka tolik kolik ono dalo mě!“

Monika Peterková, Marie Moravcová

 

Externí odkazy:

 

KONEP na FB

(galerie)

 

Pardubický  deník

(článek)

 

Pardubický kraj

(článek)

 

Ke stažení
img_7399a.jpg (458.14 KB)