Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

4. Víkend Pokračovacího kurzu II 12. – 14. 2. 2016

4. Víkend Pokračovacího kurzu II 12. – 14. 2. 2016

Další víkendový kurz je za námi. Ačkoliv jsme se vlivem nepředvídatelných okolností sešli v opravdu malém počtu, snažili jsme si ho maximálně užít. V pátek jsme popovídali o tom, co jsme prožili za období od posledního setkání, a představili si program na víkend. Den jsme zakončili promítnutím filmu V hlavě.
V sobotu ráno jsme navázali na zhlédnutý film a nechali ústřední téma filmu „emoce“ pomalu proniknout do dalšího programu. Během dopoledne jsme si vypracovali „Dotazník sebeprosazení“ a krátce se pobavili o situacích, při nichž máme obtíže se prosadit. Poté nás čekala aktivita Marshmallow Challenge, jejímž cílem je postavit co nejvyšší věž z 20 špaget. Byla to legrace. Dvěma účastnicím se podařilo zkonstruovat 77cm vysokou stavbu, a tak jsme je odměnili zaslouženým potleskem. Po vydatném obědě jsme vyrazili na procházku do obory v Cholticích a po návratu do kina. Chtěli jsme ocenit účastníky kurzu a zároveň se nechat inspirovat, proto jsme zvolili životopisný film Joy. Večer jsme zakončili zábavou ve formě zpěvu a tance.
Nedělní ráno jsme věnovali sdílení dojmů z filmu. V souvislosti s tím jsme se začali vracet k tématu emocí. Stěžejním bodem nedělního programu bylo zamyšlení se nad vlastními emocemi a vytvoření koláže, o které jsme si pak povídali ve skupině. Vznikla krásná kreativní díla. Moc děkujeme za příjemně strávený čas. Těšíme se na další kurz!

Bára Novotná, Anežka Moravcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE