Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

5. Víkend Pokračovacího kurzu II (11. – 13. 3. 2016)

5. Víkend Pokračovacího kurzu II (11. – 13. 3. 2016)

Máme za sebou další báječně prožitý víkend. Pátek jsme strávili společným vyladěním. Ohlédli jsme se za obdobím, které uplynulo od posledního setkání. Následně jsme zachytili naši momentální náladu na fotoaparát a vysvětlili si, že průběžné focení nálady nás bude provázet po celý víkend. Nakonec jsme si ověřili své vědomosti a znalosti při společenské hře Česko.
Sobotním dopoledním programem nás provedla Monika Peterková. Při krátké imaginaci jsme si uvědomili své emoce, myšlenky a pocity v těle. Příjemně jsme se tak vyladili na další aktivitu, čímž bylo vytváření „ostrovů osobnosti“. Nejprve jsme své ostrovy nakreslili na plachtu a ozdobili dle vlastního uvážení. Poté jsme o nich společně popovídali. Po výborném obědě jsme vyrazili na čerstvý vzduch. Navštívili jsme vyhlídku Chlum a nedaleké rybníky v oblasti Podhůra u Slatiňan. Po návratu nás čekala konstruktivní aktivita s pracovním názvem „Vejce“. Jejím cílem bylo postavit zařízení, které by dopravilo obyčejné slepičí vajíčko z třetího patra bez narušení k zemi. V obou soutěžních skupinách vznikly zajímavé létací přístroje, přesto však vajíčka podlehla a o zem se rozbila. Den jsme zakončili dalším zajímavým filmem, dramatem Sedm životů.
Sdílení hlubokých dojmů z filmu odstartovalo nedělní program. Následovalo ohlédnutí za naší měnící se náladou, kterou jsme v průběhu víkendu zachycovali. Pomohlo nám k tomu promítání fotografií. Nakonec jsme zhodnotili společně strávený čas a v dobrém se rozloučili. Víkend se vydařil, už se těšíme na další.

Bára Novotná

 

Fotky z akce naleznete ZDE