Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

6. víkend Pokračovacího kurzu (31. 3. – 2. 4. 2017)

6. víkend Pokračovacího kurzu (31. 3. – 2. 4. 2017)

O víkendu proběhl další kurz s naší pokračovací skupinou. Těší nás, že jsme se sešli ve větším počtu a v pátek jsme měli příležitost společně posdílet, co se u každého z nás za poslední týdny událo.
 „Zodpovědné zadlužování“ – to je téma, v jehož duchu probíhal sobotní dopolední program. Začali jsme připomenutím hospodaření s penězi, které je základem zodpovědného zadlužení. Na konkrétních třech příkladech jsme si v menších skupinách vyzkoušeli sestavit měsíční rozpočet a pověděli si, jaké existují možnosti, když s našimi příjmy nevycházíme a rozpočet není vyrovnaný. Dále jsme se zamýšleli nad různými situacemi a rozvažovali, kdy bychom se k půjčce odhodlali. Dopolední blok jsme zakončili pojmenováním pravidel, kterými bychom se měli v případě zadlužení řídit. Po obědě jsme vyrazili za krásného slunečného počasí na procházku do okolí Pardubic a v podvečer navštívili basketbalové utkání. Pro mnohé z nás to byl první zhlédnutý zápas v životě, takže jsme si to patřičně užili. Po návratu jsme věnovali čas prezentacím zájmů našich dvou účastníků, kteří nám chtěli přiblížit část svého života.
Neděle proběhla v kreativním duchu. Vytáhli jsme barvičky a dotvořili naše společné tablo. Nakonec jsme se pomocí klubíčka pospojovali při závěrečném kolečku věnovaném oceňování. Děkujeme všem účastníkům, kteří na víkendu pomáhali vytvořit příjemnou atmosféru. Těšíme se na další setkání při posledním víkendovém kurzu!

Bára Novotná, Anežka Moravcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE