Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

6 víkend základního kurzu 24 – 26. 4. 2015

6 víkend základního kurzu 24 – 26. 4. 2015

Jako každý jiný pátek, kdy máme kurz, se první účastnici objevili hned po 17 hodině. Začali jsme společně chystat prostory i večeři. Pro jiné to byl prostor pro popovídání o novinkách života. Nakonec se nás přece jenom sešlo míň než obvykle. Díky hře multisocio jsme mohli nahlédnout do životních postojů ostatních účastníků. Oblast praktického vzdělávání jsme naplnili povídáním o hledání práce, o hrozbách v případě práce „na černo“, bez smlouvy. Sobotní slunečné odpoledne jsme si zpříjemnili výletem na farmu Apolenka. A abychom se vrátili zase k práci, vyzkoušeli jsme si také přijímací pohovory do práce v oboru, který si mladí vybrali.
Večer jsme ještě zvládli hezký film Letopisy Narnie, a po něm následoval večerní rituál zhodnocení dne. Naladění filmem, který je o spolupráci a naději, jsme si navzájem za ten den poděkovali a odpustili lotroviny, které se některým povedly.
V neděli jsme si ještě připomněli příští víkend, který bude v letošním školním roce posledním, a jehož součástí bude i galavečer ve společenském oblečení. A následovalo už jen zhodnocení, úklid prostor, do kterého se zapojili všichni účastnici.  V průběhu loučení byl čas ještě na několik vět pro povzbuzení do následujících dní. A poté už jen odjezdy, zamávání z okna a těšení se na příští víkend.

 

Jiří "George" Woclawek

 

Fotky z akce naleznete ZDE