Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Setkání absolventů, 2. - 3. 5. 2015

Setkání absolventů, 2. - 3. 5. 2015

První májové dny přinesly setkání s absolventy našich programů. Sešli se jak jednotlivci, tak páry i rodinky s dětmi. Pět dětí už zabere velký díl pozornosti, a tak naše prostory utichly až odpoledne po odchodu rodinek a do popředí se dostali bezdětní návštěvníci. Každý z našich mladých přátel má co sdílet ze svého života. Někdo hledá práci, jiný bydlení, někdo obojí. Další řeší rozpočet, dluhy anebo přemýšlí o své minulosti a jak sám žít, aby neopakoval chyby rodičů.
V pozdním odpoledni jsme se vydali na procházku přírodou. Překvapila nás radost, kterou nám přineslo obyčejné hledání čtyřlístků, pozorování ondatry pižmové nebo hádání názvů bylin. Mezitím se proplétala pokračování životních příběhů, které naši přátelé sdíleli. V zapadajícím slunci jsme se vrátili. Mladí muži stihli ještě pomoci s vyčištěním dvorku a dokázali ochotně přiložit ruku i k přípravě jídel či úklidu. Sami zhodnotili, že život je učí udělat něco navíc a nebýt pohodlný. Věří, že jednou se jim to v dobrém vrátí. Večer jsme si pak odpočali a skvěle se pobavili u vědomostní soutěže.
Přejeme všem účastníkům, aby bylo v jejich životě co nejvíce dobrého a aby neutíkali před starostmi. Budeme se těšit na další spolupráci s nimi ve všedních dnech nebo pak na setkání na podzim. Na viděnou.

 

Káťa Řeháková

 

Fotky z akce naleznete ZDE