Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Setkání absolventů kurzů (14.- 15.5.2016)

Setkání absolventů kurzů (14.- 15.5.2016)

Potřetí v tomto školním roce jsme se setkali s našimi mladými přáteli, kteří již žijí sami „na vlastních nohou“. Sešlo se nás požehnaně. Čtyři dívky, pět mladých mužů, jeden partnerský pár a tradičně Monika a já za CDB. Dorazila též kolegyně Káťa Řeháková s malým synkem Robinem (nyní je na rodičovské dovolené), která společně s Monikou absolventská setkávání rozjížděla. Oživili atmosféru setkání a byli velmi hezky přijati.
Jako obvykle jsme společně vzpomínali, sdíleli současné životní zkušenosti, radosti i starosti.
Měli jsme štěstí: navzdory předpovědi bylo velmi hezké počasí. Díky tomu jsme si vyšli na dlouhou vycházku po Pardubicích. Opět se osvědčilo, že při chůzi se realizují hezké osobní rozhovory. Nakonec jsme si zavzpomínali na kurzy a dovolili si malou radost - točenou zmrzlinu pro všechny.
Naši mladí přátelé měli všichni těžší start do samostatného života než je obvyklé. Obvykle bez podpory rodiny a blízkých. Potřebují se o někoho opřít, sdílet co se děje, poradit se. Jsou taky rádi, když prostě někdo vidí, co už dokázali zvládnout. Zažívají tak hodnotu svých schopností, ale především sebe sama.
I na setkání čas utíkal rychle. Díky otevřenosti a schopnosti si vzájemně naslouchat jsme ho využili na maximum. Zažívali jsme doslova rodinnou atmosféru.
I já s kolegyněmi jsme si mohly sáhnout na to, jak naši mladí přátelé i přes mnohá klopýtnutí zrají a žijí stále kvalitnější život. To dává smysl a motivaci pro naši další práci.

Iva Němcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE