Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Oslavy 10. výročí CDB + Den pro dětské domovy

Oslavy 10. výročí CDB + Den pro dětské domovy

A v sobotu to vypuklo. Den jsme zahájili tradiční akcí, kterou pravidelně pořádáme: Dnem pro dětské domovy. Tentokrát se sjelo 7 dětských domovů z blízkého i vzdáleného okolí.

Celodenní „maratón“ odstartovala Káťa s Monikou, které blíže představily naši každodenní práci a jednotlivé programy CDB.

Následoval workshop Jiřího Sejkory (Pardubický Deník), který byl zaměřen na práci s fotografií. Nabyté zkušenosti jsme využili v dalších částech dne, protože jsme pro účastníky vyhlásili FOTOSOUTĚŽ o nejlepší snímek z celého dne.

Pro tyto účely mohli soutěžící bezvadně využít další bod programu. Záchranná stanice Žleby přijela představit různá zvířata včetně výkladu o jejich životě v přírodě. Všichni jsme se mohli na vlastní kůži přesvědčit, kolik váží třeba orel, nebo jak vypadá jeho mládě.


Následovala soutěžní hra Labyrint, kde se střetly týmy z Potštejna, Velkého Meziříčí a Janštejna. A právě tým z Janštejna si odnesl šek na hlavní cenu dle vlastního výběru – bubny. Zvláštností byla absence hudebního vystoupení a diskotéky, ale to jen proto, že byl připraven program další a netradiční…

Fotky z dopolední části naleznete ZDE

 

 

 

Oslavy desátého výročí od našeho založení


16. června 2015 tomu totiž bude přesně 10 let chvíle, kdy začala naše organizace (tehdy pod vedením Jiřího Křemečka SDB) fungovat. Proto jsme se rozhodli uspořádat oslavy našich kulatých narozenin společně s Dnem pro dětské domovy.

Poté, co skončila dopolední část, otevřeli jsme náš program i veřejnosti. Jsme rádi, že si na nás našli čas jak bývalí spolupracovníci, tak i „staří“ klienti (teď už třeba i s rodinami). Stejně tak nás potěšilo, že mezi nás zavítala i místopředsedkyně Senátu paní Miluše Horská. Program jsme začali stručným představením našeho týmu a uvedli jsme krátký snímek o naší činnosti.

Následoval dokumentární film ČT Počátky, který sleduje dva roky ze života tří dívek po opuštění ústavní výchovy. Pozvání přijala režisérka snímku, paní Linda Kallistová Jablonská, která s námi poté besedovala o filmu a jeho tématech.

Nemohli jsme se dočkat, až slavnostně nakrojíme velký a hlavně výtečný narozeninový dort, který nám jako nádherný dárek upekly ve VÚ Velké Meziříčí. Byl tak krásný, že nám bylo skoro líto dort rozkrájet (podobně jako skvostně nazdobené srdce- děkujeme!).

Posledním bodem programu „pro pamětníky“ pak bylo promítání pohádky Vodomor, která před lety vznikla pro podporu naší organizace a kterou natočil tehdy náš externí spolupracovník – Pavel Nix. Celkově to byl opravdu vydařený den. Atmosféra byla sváteční  a otevřená.  Děkujeme všem, kdo přišli, přispěli k ní a těšíme se na dalších 10 let :)

 

 

Fotky z odpolední části naleznete ZDE

Ke stažení
vzor_fotky_0.jpg (55.36 KB)