Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

7. víkend Pokračovacího kurzu 29. - 31. 5. 2015

7. víkend Pokračovacího kurzu 29. - 31. 5. 2015

Nastal čas posledního víkendu naší skupiny v tomto školním roce. Setkání se neslo v duchu ohlížení, hodnocení, loučení, ale také úvah nad dalšími kroky v životě účastníků. Páteční večer jsme z části prožili na Noci kostelů, kde zazněly „Opravdové příběhy“. Sobotní dopoledne zaplnilo vzpomínání na různé aktivity, které jsme společně zvládli, připomněli jsme si, kdo nás navštívil jako host. Nechyběl ani test, který prokázal, že jsme se něco přiučili. Se zájmem jsme o otázkách kolem pojištění, úřadu práce či podepisování smluv diskutovali.
V sobotu odpoledne jsme vybili přebytečnou energii při basketbalu, florbalu
a vybíjené. Následovala aktivita přichystaná jednou z účastnic. Dobře nás naladila na závěrečný večírek. Podělili jsme se o přípravu pohoštění, programu a moderování večera. Oděli jsme se do společenského oblečení a moc nám to slušelo. Na začátek večera zazněla poděkování a přání do budoucna. Úspěch sklidily přichystané hry, nechyběl ani tanec.
Ve volných chvílích víkendu jsme vyrobili přáníčka s poděkováním pro naše věrné podporovatele - dobrovolníky, kteří nám vaří a pečou. U nedělního oběda jsme pak poděkování předali zástupkyni dobrovolníků.
Našli bychom i stinné stránky víkendu, ale podařilo se nám tyto situace ustát. Každý účastník dostal osvědčení o absolvování kurzu a vyslovil rozhodnutí do budoucna, zda bude v přípravě na život pokračovat i příští rok. Na ty, kteří pokračovat budou, se těšíme po prázdninách. Ti, kteří se rozhodli jinak, mají možnost dále spolupracovat v programu Doprovázení.

Káťa Řeháková a Anežka Moravcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE