Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zemřel Pavel Vondřejc (42)

Zemřel Pavel Vondřejc (42)

Muž, který se zapsal do historie pardubického salesiánského díla.

Od svých mladých let jezdil s kluky jako vedoucí chaloupek organizovaných salesiány z Pardubic a intenzivně se podílel na setkáních přípravy vedoucích a dalších dobrovolníků. Byl správným vedoucím blízkým duši dětí a měl spoustu skvělých nápadů, kterými dokázal strhnout ostatní. Prostě ŠÉF – pod touto přezdívkou je známý v širokém okolí.

Profesí znalý výpočetní techniky, srdcem Don Bosko, ochotný pomoci všemu dobrému. Díky tomu stál také u zrodu díla CENTRA DON BOSCO pro mládež z dětských domovů.  Vybudoval počítačovou síť a  program pro podrobnou evidenci aktivit. Mnozí na něj vzpomínají jako na přívětivého šéfa – lektora počítačových kurzů. Po mnohá léta nám spravoval naše stránky www.dozivota.cz.

K Pavlovi vždy patřilo kolo, na kterém cestoval téměř všude. To kolo bylo i symbolem jeho putování po nejrůznějších místech, kde pomohl mnohým dalším dobrým dílům. Na této životní cestě otce tří dětí provází kolo i ve chvíli, kdy z protisměru vybočuje auto, které ukončuje jeho životní putování v plné chlapské síle. Tato zpráva hluboce zasáhla vedle vlastní rodiny i široký okruh jeho přátel.

Chtěli bychom Ti, Pavle, poděkovat. I díky Tobě dnes desítky mladých lidí z dětských domovů mají v díle CENTRA DON BOSCO své zázemí a kus domova. A tento pomník ke Tvé cti stojí zde u salesiánů v Pardubicích i na věčnosti.


Napsal Jirka Křemeček

 

Foto: Pavel Vondřejc lektorem PC kurzu. Rok 2007


 

Ke stažení
download.png (127.66 KB)