Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ohlédnutí za letní výměnou mládeže v Itálii 19. – 28. 8. 2017

Ohlédnutí za letní výměnou mládeže v Itálii 19. – 28. 8. 2017

V druhé polovině srpna jsme se zúčastnili dlouho očekávané mezinárodní výměny mládeže v Tenuta Sant´Antonio v Itálii. Potkali jsme se zde s Italy, Belgičany a Turky. Do tohoto projektu nás přizvala spolupracující organizace INEX – Sdružení dobrovolných aktivit, z. s. Tímto jí ještě jednou děkujeme.
Vyrazilo nás dle plánu celkem osm – dvě vedoucí s šesti účastníky. Čekalo nás osm dní rozmanitého programu. Ten zahrnoval několik oblastí: aktivity na seznámení, budování vzájemné důvěry, poté věnování se ústřednímu tématu projektu, čímž byl „gender“.  Zažili jsme také dvoudenní výlet do horského městečka Rocca Antica, kde proběhlo setkání s účastníky workcampu a místními obyvateli v rámci tzv. mezinárodní kulturní noci. Zde jsme krátce prezentovali naši národnost. Na konci celého pobytu jsme neopomněli dát dostatečný prostor zhodnocení nabytých zážitků a zkušeností.
Měli jsme příležitost procvičit si angličtinu, stejně jako si odnést pár italských, francouzských či tureckých slovíček. Poznali jsme jiné lidi, názory a zvyky, vytvořila se mezinárodní přátelství. Přestože nás čekalo ledacos nového a mnohdy náročného, mám obrovskou radost, že jsme neztráceli zájem a motivaci zabojovat a odnést si z toho maximální zkušenost pro život. Díky všem našim odvážným účastníkům, protože se ze sebe snažili celou dobu vydávat to nejlepší, a vydobyli si tak v mezinárodní skupině své místo!

Anežka Moravcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE