Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Podzimní brigáda 10. – 12. 10. 2014

Podzimní brigáda 10. – 12. 10. 2014

„Bez práce nejsou koláče“, či „práce šlechtí člověka“, to jsou dvě z mnoha přísloví, která poukazují na důležitost pracovního nasazení v lidském životě. Skutečnost, že pracovní morálka nepřichází sama od sebe, ale je třeba ji trpělivě cvičit a zlepšovat, jsme zjistili na společné víkendové brigádě v prostorách Centra Don Bosco.
Víkend jsme zahájili páteční večeří a následným seznámením účastníků a představením toho, co nás společně čeká. V sobotu jsme se pustili do díla. Vytvořili jsme tři pracovní týmy, ve kterých jsme se ve spolupráci snažili dosáhnout vytyčených cílů, například přestěhovat nábytek z místa A do B, umýt okna, setřít prach nebo zpracovat ovoce ze zahrady. Přestože nebylo úplně snadné udržet si motivaci k práci a nekonfliktní spolupráci, nakonec jsme přeci jen činnosti zdárně dokončili. V pozdním sobotním odpoledni jsme vyrazili na Kunětickou horu, abychom se nadýchali čerstvého vzduchu a přešli do klidnějšího a odpočinkovějšího režimu. Vyhládlo nám, a tak jsme po návratu uspořádali táborák. Večer pokračoval zhlédnutím filmu Vyměřený čas, který nás přenesl do reality, kde se vše měří a platí časem. V neděli ráno jsme se v rámci společné reflexe k postřehům z filmu vrátili, na což jsme navázali zhodnocením celého víkendu.
Společně strávený čas na brigádě byl přínosem, ale jedno je jisté: každý z nás se má ještě co učit, aby dosáhl dobré pracovní morálky, která je nezbytná pro budoucí život a uplatnění na trhu práce.

Anežka Moravcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE