Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

1. víkend základního kurzu (3.–5. 11. 2017)

1. víkend základního kurzu (3.–5. 11. 2017)

O víkendu jsme odstartovali Základní kurz. Sešla se zde báječná parta natěšených mladých lidí, kteří se chtějí dozvědět nové věci do života, získat nové dovednosti, nebo rozvinout ty stávající, poznat nové kamarády, získat přátele a také zažít mnoho zábavy a legrace. O tom všem jsou naše Kurzy přípravy na život. A jaký byl ten náš víkend?
První kurzové setkání se neslo převážně v duchu vzájemného seznámení se, a to nejen účastníků mezi sebou, ale i s členy pracovního týmu. Pověděli jsme si, co nás bude v následujících víkendech čekat, poučili se o bezpečnosti a stanovili si pravidla, která chceme na setkáních dodržovat, aby nám spolu bylo dobře. Pro odreagování jsme věnovali část sobotního odpoledne kreativnímu vytváření obálek na společné tablo, které bude naši skupinu po celý rok provázet a prezentovat. Také jsme vyrazili na procházku, při které jsme si zahráli několik zábavných her a zavzpomínali na naše blízké, kteří již nejsou mezi námi, při krátkém zastavení na hřbitově u příležitosti Památky zesnulých. Zbytek dne jsme strávili v proudu her, zábavy, bližšího seznamování a vytváření důvěry.
V neděli dopoledne jsme věnovali čas rituálu rozhodování o  účasti na zbylých šesti víkendech a hodnocení společně stráveného času. Máme radost, že se tady všem účastníkům líbilo a rozhodli se s námi pokračovat. Věříme, že v této skupině zažijeme hodně dobrého a také se mnoho nového naučíme. Těšíme se na viděnou příště!

Bára Novotná, Anežka Moravcová

 

Fotky z akce naleznete ZDE