Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Podzimní brigáda 22.-24.11.2013

Podzimní brigáda 22.-24.11.2013

O víkendu jsme uspořádali podzimní brigádu, do které se nakonec zapojilo šest chlapců. Protože bylo potřeba udělat nějaké práce nejen kolem, ale i uvnitř budovy CDB v Pardubicích, rozhodli jsme se protentokrát zůstat doma, v centru našich služeb. V pátek navečer kluci postupně přijeli, ubytovali se a ještě jsme stihli domluvit, kdo se jaké práce nazítří ujme, aby se mohlo ráno co nejdříve začít.
Během soboty došlo na práce okolo uklízení a pálení větví, přehazování kompostu a malování chodby. Těmto aktivitám jsme věnovali celý den, a i přesto, že přišly chvíle, kdy jsme byli unavení a někteří často odpočívali, se udělalo mnoho práce. Určitě i díky tomu, že jsme během práce i ve volných chvílích měli možnost být spolu a popovídat. Večer jsme všichni strávili (většina již v horizontální poloze) odpočinkem u hezkého filmu.
Při nedělním hodnocení měli účastníci odhadnout, kolik hodin opravdu věnovali pečlivé práci, a také to, jestli by potenciální výdělek za takto odvedenou činnost alespoň vyrovnal náklady spojené s pobytem. Úmyslem tohoto zamyšlení bylo uvědomit si, že všechno v životě má nějakou cenu a téměř nic nespadne – jak se říká – do kapsy jen tak. I přes drobné překážky, které nám připravil například výpadek proudu (samozřejmě při vaření oběda), jsme vše společně zvládli a víkend můžeme hodnotit na jedničku.

Iva Zdražilová, Bára Scholleová

 

Fotky z akce naleznete ZDE