Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

2. víkend Základního kurzu (15.–17. 12. 2017)

2. víkend Základního kurzu (15.–17. 12. 2017)

Týden před Vánocemi jsme měli možnost prožít náš druhý Základní kurz. Vítání bylo znatelně vřelejší, přeci jen jsme už něco prožili, ne? Nicméně došlo i na seznamovací hry, protože se objevilo několik nových tváří. Červenou nití celého víkendu byly Vánoce. Nenápadně jsme do nich vstoupili „večerníčkem“ s tématem obdarování a pak spali a spali.
Na férovku jsme však rozbalili Vánoce až v sobotu dopoledne. Ve skupinkách jsme přemýšleli a diskutovali nad příběhem z Betléma. Před obědem jsme se z Izraele posunuli k Nilu – k řece plné krokodýlů. Špatnou rovnováhou na lavičkách byli někteří málem sežráni. Zachránili se vhozením svého nejoblíbenějšího jídla.
Odpoledne jsme se provětrali v choltické oboře. Ujali se nás domorodí průvodci – Maruška a Kryštůfek. Zahřáli nejen milou přítomností, ale i závěrečným čajem. K vánoční atmosféře jsme se vrátili zdobením perníčků, které s láskou napekla slečna šéfová. Rukodělná tvořivost účastníků úžasná. Že nutně následovala štědrovečerní večeře, asi nikoho nepřekvapí: narození podle Lukáše, modlitba, ryba s výborným salátem od paní Evy, rozkrajování jablíček, nadělování formou překvapení jednotlivých skupin: pantomima, maso, židličkovaná. Vše tak akční, že ztrácely životy nejen židličky, ale málem i někteří z nás.
Po klasické rozehřívačce a barometru nálad jsme se v neděli pustili do výroby svící ze včelího vosku. Jejich zapálením jsme chtěli šířit dobro a světlo a také popřát k Vánocům kamarádovi vedle sebe trochu jinak. Rozdávané bonbony byli poděkováním konkrétním lidem.


Václav Čunek

 

Fotky z akce naleznete ZDE